YOGA

Hatha yoga

Med hatha yoga styrkes og strekkes muskulatur og vev. Vi begynner ofte med yoga som en treningsform som kan ligne litt på gymnastikk, vi utfordres på både styrke, fleksibilitet og balanse. Men vi jobber alltid med pust. Søker alltid et fredelig utgangspunkt og et fredelig mål. Dette gjør vi uavhengig av om målet er spirituell selvrealisering, stress reduksjon eller trening. Vi ønsker at kroppen skal bli sterk, fleksibel og fri for avfallsstoffer.

Yoga er praksiser for å frigjøre og for løfte deg til et nivå med mer energi, større klarhet og bedre forankring i deg selv, egentlig uavhengig av hvilken tilstand som er utgangspunktet. Det vil si at vi kan praktisere en form for yoga også om vi er i dårlig form, har kroniske plager eller har en form for handikap. Vi kan bruke yoga som del av en helings-prosess etter sykdom, stress og traumer, og vi kan bruke yoga for å hjelpe oss selv til å forbli i god balanse.

Hatha yoga kurs

Nye hatha yoga kurs starter 11, 12 og 13 mars, 2024. Kursene går denne perioden over 14 uker.

Mandager kl 19:00-20:30 (+ torsd 4.4 og 23.5)

Tirsdager kl 19:00-20:30

Onsdager kl 19:00-20:30 (+ torsd 2.5)

Kursene er lagt opp til åpent nivå, slik at det skal være mulig å følge om du ikke har yoga erfaring, men og slik at du får utfordringer om du er litt mer erfaren. Vi gjør oppvarmingsøvelser, solhilsner, stående, sittende og liggende øvelser som krever at du i utgangspunktet kan gå, stå, bøye og sette deg ned uten vanskelighet. Er noe av dette utfordrende for deg vil individuelle timer kanskje være et bedre alternativ for deg.

I studioet er det kun plass til maksimalt 8 studenter, slik at alle skal få muligheten til god oppfølging. Med små grupper er det også gode muligheter for å tilpasse undervisningen til de som er der. Lurer du på om kursene passer for deg, ta gjerne kontakt!

Pris: 3.360,-

Yoga, pust og frigjøring av ryggraden

Klasser hvor vi går dypt inn i pust og de områdene hvor vi tenderer mot å sitte fast.

Lørdager kl 10:00-12:00

13. og 27. april

11. og 25. mai

8.juni

Å gjenopprette ryggradens naturlige fleksibilitet står sentralt i Hatha yoga tradisjonen. Men når vi gjennom livet har stivnet, kollapset eller viklet oss inn i komplekse floker av spenninger som sitter dypt i nervesystemet så vel som i muskulatur, skjelett og ikke minst ryggraden så kan det være et svært krevende stykke arbeid å vikle seg ut.

Med disse klassene ønsker jeg å dele teknikker og forståelse for hvordan vi kan arbeide mer presist og effektivt med slike spenninger, både som øvelser man kan gjøre utenom sin vanlige yoga praksis og hvordan vi kan integrere teknikkene i en eksisterende yogapraksis. 

Pris pr klasse: 350,-

Ayurveda og individuelle timer

Ayurvedisk yoga er ikke en spesiell stil, men yoga tilpasset den enkeltes behov utfra situasjon og konstitusjon. Individuelle yoga timer kan være en god investering for deg som av ulike grunner trenger, eller ønsker, en tettere personlig oppfølging enn det du vil kunne få på en gruppe-time. Det er ikke alltid så enkelt som at vi bare må trene eller tøye mer når kroppen (og/eller sinnet) har låst seg fast i noe, men at vi må forstå mer. Jeg gir individuell veiledning med en bred tilnærming, i hovedsak basert på yoga og ayurveda. Individuelle timer varer i 60 eller 90 minutter, alt etter hva som er mest hensiktsmessig for deg.

Priser:

Individuell time 90 min: 1.200,-
5  timer, 90 minutter: 5.000,-
10 timer 90 minutter: 8.500,-
10 timer 60 min: 6.000,-

Pakken med 5 timer er gyldig i 6 mnd
Pakken med 10 timer er gyldig i 12 mnd